15 Eylül 2014 Pazartesi

ENERJİNİZİ YÖNETİRSENİZ ZAMANINIZ ARTAR MI?
Zaman Yönetimi Eğitimi almayan kalmamıştır sanırım. Henüz almadıysanız muhakkak katılmanızı tavsiye ederim.
Gelişim üzerine duran ve yeni yaklaşımları uygulayan biz eğitmen ve koçlar zaman yönetiminde yeni bir kavramı aktarmaya çalışıyoruz.

Kişisel Enerjinizi Yöneterek Zamanı Yönetmek.   
İş hayatımız çok yoğun geçiyor, işler yetişmiyor, mesaimiz uzuyor, hatta iş bizimle birlikte eve geliyor. Spora, diete başlamaya, check-up’a gitmeye, arkadaşlarla sohbete, evdekilerle görüşmeye, çocuklarla oynamaya ve birçok şeye zamanımız kalmıyor. Özel yaşamı yaşamaya neredeyse vaktimiz yok!
Bazı çalışanlar çok yorgun, bazı çalışanlar tükenmiş. Pilimiz bitmiş durumda.

İnsanlar kısıtlı olan zamanı yettiremezken bizler de işyerlerinde performans artışı üzerine duruyoruz. Hep birlikte yüksek performanslı çalışanlar ve takımlar oluşturmak için çalışıyoruz.
İş ve yaşamda verimli ve mutlu bireyler olmak elimizde. Çözüm yine biz de ve bizim liderliğimizle işyerlerinde yapılacak kültürel değişimlerde. Bunun için ilk önce ENERJİ YÖNETİMİNİ öğreneceğiz.

Zaman sınırlı bir kaynak olabilir ancak yenilenebilir bir gücü içimizde barındırıyoruz ve tamamen bizim kontrolümüzde. KİŞİSEL ENERJİMİZ.

Kişisel enerji 4 ana kaynaktan geliyor.
1-      Beden
2-      Duygular
3-      Zihin
4-      Ruh

Sürece ilk önce kendimizden başlıyoruz. Bu 4 kaynaktan enerjiyle beslenebilmeniz için alışkanlıklarınızı gözden geçiriyoruz. Amacımız enerji depolamak ve enerjimizi kullanarak işleri ve zamanı arttırmak.

Yeterince uyku alıyor musunuz? Alkol, sigara, kilo bedeninizi ve enerjinizi nasıl etkiliyor?
Akşam spor salonuna gidemiyor olsanız da sabah erken yapılan deniz kenarı veya doğada kısa bir yürüyüş bile işe yüksek bir enerjiyle gitmenizi sağlayabilir. Alışkanlıklarınızı gözden geçirin ve küçük küçük adımlarla değiştirmeye başlayın. Gün boyunca 2 saatte bir kısa ve düzenli molalar verin, bu molarda lütfen masanızdan uzaklaşın.
Duygusal enerjinizi yükseltmek için nefes egzersizleri yapın, başkalarındaki ve kendinizdeki olumlu duygulara dokunun, onları taktir edin. Çatışma ve kriz durumlarında yargılayan değil öğrenen bakış açısından kendinize ve karşı tarafa bakın.
Zihinsel enerjinizi yükseltmek için yüksek konsantrasyon gerektiren işleri e-posta ve telefondan uzakta kalmayı sağlayarak, kesintisiz bir şekilde daha kısa sürede bitirin. Günün sonunda ertesi günün planını yaparak işten ayrılın. En zorlu olanı da sabahın ilk saatlerine alın ki yine yüksek enerjinizle kısa sürede çözüme kavuşturabilesiniz.
Ruhsal enerjinizi yükseltmek için, değerlerinizi gözden geçirin. Değerlerinizle iş yapış şeklinizi uyumlu hale getirin. ‘Adalet’ yüksek bir değeriniz olabilir ama işe sürekli geç geliyorsanız değerleriniz sizi zorlar, evden yarım saat erken çıkın. İş çıkışı son yarım saatinizde ise rahatlamaya çalışın. Böylece eve gittiğinizde ailenizle huzurlu bir başlangıç yapmış olursunuz. Trafikte mücadele etmeyi bırakın, en sevdiğiniz müzik kanalını sonuna kadar açın ve ona eşlik edin, diğerlerine takılıp o halinizle sürüklenmeyin, trafik canavarlarını siz tedavi edemezsiniz.

İşteki süreçlerinizi gözden geçirin. Sizi meşgul eden ve hoşlanmadığınız işleri bunları yapmaktan hoşlanan kişilere işinizi aksatmayacak şekilde nasıl devredebilirsiniz? bunun yollarını bulun.

Dahası var ama işte bu kadar basit ancak kolay demiyorum. Alışkanlıkları değiştirmek kısa vadede azim ve kararlılık gerektiriyor, bu çabalarınız uzun vadede sizin iş ve yaşamda mutlu ve verimli olmanızı sağlayacağı için kesinlikle üzerinde çalışmaya ve çabalamaya değer eylemler.

Hadi şimdi başlayın, ertelemeyin.
Sizlere kolaylıklar diliyorum.

Görüşmek üzere,

Meral Dal
Kurucu, Eğitmen, Yönetici ve Liderlik Koçu
Gelişim Gezginleri Grup





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder