2 Ekim 2013 Çarşamba

SATICININ KENDİNİ SATMASI


SATICININ KENDİNİ SATMASI!

Satışa ilk adım attığınızda satış içinde başarılı olan kişilerden ve varsa yöneticinizden  duyacağınız ilk cümle“ başarılı olmak için önce kendini satmalısın!” dır.
“Kendini satmak” nedir? ve “nerede öğretilir?”
Bunun olması gerektiği zorunluluğu söylenir de nasıl yapılacağını keşfetmek size kalmıştır.
Sunum teknikleri, beden dili, satış teknikleri vb. eğitimlerine gidersiniz, yeterli gelmez, öğrenmeye devam edersiniz, bu arada aylar, yıllar geçmektedir; bazı müşterileri bu deneme sürecinde bilgi eksikliği ve tecrübesizliğinizden kaybedersiniz.
Kendini satmanın ne demek olduğunu öğrenene kadar yıllar geçmiş olabilir.
Nedir bu “kendini satmak?”
Çok anlamlıdır bu cümle. Öyle göründüğü kadar da kolay değildir.
Kendini satmak demek diğerleri tarafından onaylanmak, kabul görmek, güven duyulmaktır, hatta sevilmektir.
Müşteri satıcının ne düşündüğünden önce ne hissettiğini anlar.  Yani Müşteri satıcının aklındakinden önce kalbindekileri satın alır.
Bir satıcının kendini satması için kim olduğunun cevabını bulmalıdır.
Bu ürünü veya hizmeti neden Ahmet Bey, Ayça Hanım dan değil de ondan satın almalıdır?
Bugün birçok satıcı neden satış işinde olduğunu sorgulamadığını ve yaptığı işin anlamını keşfedemediği için başarısız olmaktadır.
Kalıplar ve taktikler üzerine kurulu eğitimler, kişinin kendisi ile uyumlandıramadığı yöntemler, bilgi ve beceri karmaşası yaratarak performans düşüklüğüne neden olmaktadır.
Yaşam amacını keşfeden ve bu amaçla uyumlu bir iş yapan, satış görüşmesi yapmaktan keyif alan gözleri ışıl ışıl parlayan, güvenilir satıcılardan hepimiz satın almaktan keyif alırız.
Siz de bu konuda kendinizi geliştirmek istiyorsanız Gelişim Gezginleri Grup olarak düzenlediğimiz “SATICININ KENDİSİNİ SATMASI” Atölye çalışmamıza bekliyoruz. Görüşmek üzere.

Meral DAL- Satış Eğitmeni, Satış Performansı Arttırma ve Yönetici Koçu & Mentor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder